Sabin Luca, directorul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu a declarat, la o săptămână după ce a a prezentat situaţia financiară critică a muzeului, că măsurile de austeritate anunţate atunci vor continua după planul iniţial, chiar dacă Ministerul Culturii a suplimentat bugetul instituţiei cu 700.000 de lei pentru primu trimestru al anului.

 

În acelaşi timp, Luca a declarat că vânzările muzeului au crescut în ultimele şapte zile, datorită solidarităţii arătate de sibienii care au cumpărat produsele personalizate.

Managerul unităţii culturale a ţinut să le mulţumească public tuturor celor care au fost alături de muzeu în această perioadă, tuturor celor care au păşit în muzeu şi care, mai mult decât oricând, au cumpărat din produsele marca Brukenthal.

”Mai trebuie să mulţumesc unor oameni deosebiţi pe care i-am aflat în jurul meu şi al Muzeului Naţional Brukenthal, unii neştiuţi, alţii ştiuţi. De exemplu trebuie să mulţumesc patronului firmei de pază care apără acest muzeu, pentru că atunci când a văzut că nu îl pot plăti, a mers la bancă, a luat un credit şi a plătit paza. Este un gest de solidaritate incredibil. Trebuie să mulţumesc tuturor celor care au intrat în muzeu şi mai mult ca niciodată au făcut cumpărături şi am reuşit Mai mult

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

solidaritate: numărul vizitatorilor la muzeul brukenthal a crescut după ce luca a anunţat lipsa de bani  solidaritate: numărul vizitatorilor la muzeul brukenthal a crescut după ce luca a anunţat lipsa de bani

Ultima oră

Comentariul meu