Florin Cioabă, autointitulat rege al țiganilor de pretutindeni, a fost ales luni, 8 aprilie, în cea dea doua zi a Congresului Internaţional al Rromilor de la Sibiu, preşedinte al Uniunii Internaţionale a Rromilor (IRU).

Din cei 36 de participanți la vot, 30 i-au oferit votul lui Florin Cioabă, trei s-au abținut și trei participanţi au votat pentru contracandidatul polonez al lui Cioabă, Roman Chojnaki.

Astffel, cu 30 de voturi pentru, Florin Cioabă a primit de la fostul președinte IRU, Stanilav Stankiewicz ștampila IRU și documentul care reglementează statutul președintelui IRU.

”Doresc ca, în primul rând, să mulțumesc tuturor celor care mi-au dat votul. Este o onoare și o cinste pentru mine să preiau această funcție. Este o perioadă în care națiunea mea este discriminată, există rasism, există sărăcie, există dispreț față de romi. Voi încerca în aceaști patru ani de zile să lupt pentru toate aceste lucruri, pentru a ridica din nou națiunea mea la starea la care era: o națiune de oameni cinstiți, oameni care își văd de treabă, oameni care au o tradiție, o cultură, o limbă proprie, o națiune care își caută încă destinul. Aș vrea ca Dumnezeu să mă ajute și să îmi dea putere să Mai mult

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

florin cioabă a fost ales preşedinte al uniunii internaţionale a rromilor cu 30 de voturi  florin cioabă a fost ales preşedinte al uniunii internaţionale a rromilor cu 30 de voturi

Ultima oră

Comentariul meu