Muzeul Astra aduce în atenţia opiniei publicului istoria, cultura şi drepturile acestei comunităţi printr-o serie de manifestări organizate de muzeograful Oana Burcea, cu ocazia Zilei Internaționale a Rromilor, sărbătorită pe 8 aprilie.

Astfel, luni, 8 aprilie, publicul are ocazia să viziteze în intervalul orar 11.00 -18.00, la Sala Studio a Muzeului ASTRA din Piaţa Mică nr. 11, expoziţia de fotografie contemporană şi de colecţie “Rromii. Habitat. Port. Tradiţie. Portret”.

În acelaşi spaţiu, va fi proiectat filmul “Azi eram frumoasă jună” (2008), în regia Alexandrei Gulea, din arhiva Astra Film, începând cu ora 18,00. Filmul reprezintă o călătorie muzicală în comunitatea de origine rroma din Clejani, un sat situat la 50 de kilometri de Bucureşti, unde rromii sunt muzicanti din tată în fiu, de multe generaţii.

Biletele pentru vizionare se pot cumpăra de la casieria muzeului din Piaţa Mică, nr. 11, înainte de proiecţie.

Mai mult

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

expoziţie de fotografie despre viaţa rromilor şi proiecţie film de ziua internaţională a rromilor  expoziţie de fotografie despre viaţa rromilor şi proiecţie film de ziua internaţională a rromilor

Ultima oră

Comentariul meu