Autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Florin Cioabă a fost ales luni, preşedinte al Uniunii Internaţionale a Romilor (UIR), cea mai veche organizaţie a acestei etnii.

Cioabă obţinut 20 de voturi pentru, din totalul de 26 de voturi, a precizat luni, pentru AGERPRES, fiul acestuia, Dorin Cioabă.

Regele Cioabă se vedea învingător înainte de alegerile de luni, asta după trei mandate ca prim-vicepreşedinte al UIR. Şi tatăl lui Florin Cioabă a făcut parte din prezidiul acestei organizaţii, înfiinţate în 1971, cea mai veche organizaţie a romilor. Această organizaţie a făcut steagul romilor.

Regele Florin Cioabă a ajuns pentru prima dată preşedinte peste organizaţia care îi reprezintă pe toţi cei 70 de milioane de romi din lume, dintre care 13 milioane sunt în Europa, conform estimărilor sale. Cioabă are meritul să fi organizat pentru prima dată în România, duminică şi luni, la Sibiu, Congresul Uniunii Internaţionale a Romilor.

Regele Cioabă, ales preşedinte al UIR, vrea legitimaţii şi consulate speciale pentru cei 13 milioane de romi din Europa, iniţiativă susţinută de europarlamentarii Corneliu Vadim Tudor şi Elena Băsescu.

Ultima oră

Comentariul meu