Asociatia de prietenie “Ille et Vilaine – Sibiu` si Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu organizeaza la Sibiu, Primul Salon International de benzi desenate.

Autori romani de benzi desenate din intreaga tara areum Serban Andreescu, Adrian Barbu, Dodo Nita dar si doi autori francezi – Nicolas Julliard si Aubry Poitrin isi dau intalnire la Sibiu. Salonul este deschis intre orele 10:00 – 17:00. Vor avea loc ateliere pentru copii, meciuri de benzi desenate: performante artistice in direct, unde autorii vor lansa provocari pe hartia alba.

Sambata seara, la ora 18:30 autorii se reintalnesc la Atrium Cafe, in Piata Mica, pentru un alt meci de benzi desenate.

`In cadrul acestui salon vor putea fi vizitate si doua expozitii : una care povesteste parcursul operei lui M. Gire, unul dintre desenatorii benzii desenate “Arthur, fantoma`, personajul Jean Cézard, care a fost prezent multi ani in revista “Pif Gadget`.

A doua expozitie prezinta munca artistului plastic Nicolas Julliard, care si-a transpus lucrarile in benzi desenate`, spun organizatorii. Tot cu ocazia salonului vor avea loc doua conferinte: sambata la ora 14:00, Dodo Nita va anima impreuna cu Nicolas Julliard o masa rotunda despre trecerea de la banda desenata: literatura pentru copii la literatura pentru adulti.

Duminica, 7 aprilie, de la Mai mult

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

sibienii sunt asteptati la primul salon international de benzi desenate de la sibiu  sibienii sunt asteptati la primul salon international de benzi desenate de la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu