O noua specie de tarantula, mare cat o fata umana, a fost descoperit in nordul Sri Lanka.

Specia a fost denumita Poecilotheria rajaei si a fost descoperita in 2009, cand cercetatorii au gasit un exemplar mort. De atunci, ei au lucrat la identificarea tarantulei, care acum s-a dovedit a fi o noua specie. Giganticul paianjen are picioarele lungi de 20cm.

Expertii au reusit sa gaseasca in Sri Lanka si o femela vie si cativa pui, intr-un fost spital din Mankulam.[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6Sf5iQTWPAo&w=580&h=360]

Aceste tarantule au semne distinctive, inclusiv unul galben pe picioare si unul roz pe stomac.

“Ei prefera sa stea in copaci batrani, dar din cauza defrisarilor ei se stabilesc si in cladirile vechi”, explica expertul Ranil Nanayakkara.

“Aceasta noua specie demonstreaza ca viata salbatica continua sa supravietuiasca si ca se poate adapta unui mediu schimbator – dar subliniaza si ca riscam sa distrugem habitatul unor specii noi si sa le condamnam la disparitie inca dinainte sa stim ca exista”, a mai spus cercetatorul.

Sursa: rtv.net

Mai mult

Citește mai departe pe: Lumea Bizara

descoperire: o noua specie de tarantule gigantice in sri lanka! foto + video  descoperire: o noua specie de tarantule gigantice in sri lanka! foto + video

Ultima oră

Comentariul meu