Materia neagra, invizibila ar putea fi descoperita, potrivit unor fizicieni care au publicat primele rezultate ale unui experiment realizat cu ajutorul unui instrument de pe Statia Spatiala Internationala.

Acesti savanti sustin ca au observat un exces de antimaterie, de origine necunoscuta, in fluxul de raze cosmice care ar fi putut sa rezulte din anihilarea materiei negre.

Rezultatele, publicate in revista Physical Review Letters, provin de la un experiment realizat timp de 18 luni cu spectrometrul magnetic Alpha (AMS) atasat de ISS.

“Rezultatele sunt compatibile cu pozitronii – o particula de antimaterie – ce ar putea proveni din distrugerea particulelor de materie neagra”, afirma intr-un comunicat savantii de la CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara), care are sediul la Geneva.

“Insa aceste observatii nu sunt suficient de concludente pentru a elimina alte explicatii posibile”, in principal cele care au legatura cu un pulsar (o stea neutronica), au adaugat specialistii de la CERN.

“Dupa ce vom obtine mai multe date, vom afla mai multe lucruri despre natura acestui exces de antimaterie si, cu putina sansa, vom putea sa facem o descoperire foarte interesanta”, a declarat intr-o conferinta de presa de la Washington Michael Salamon, specialist in departamentul american pentru Energie.

“Daca vom detecta materia neagra si vom invata Mai mult

Citește mai departe pe: Cap Limpede

materia neagra din univers ar putea fi descifrata! video  materia neagra din univers ar putea fi descifrata! video

Ultima oră

Comentariul meu