Situatia financiara a Muzeului Brukenthal a ajuns subiect de discutie politica, desi Sabin Luca, managerul Muzeului, spunea ca nu se cade acest lucru. „Nu o sa cer nimanui, nici primarului, sa se implice in vreun fel in acest subiect, pentru ca nu este de natura politica. Chiar daca fac si eu parte dintr-un partid(Partidul National Liberal), aceste probleme nu sunt politice, deci nu cred ca trebuie rezolvate asa”, declara luni Sabin Luca.

Intre timp insa se pare ca tot politica a rezolvat problema. Desi Muzeul Brukenthal nu se afla sub „jurisdictia” sa, primarul Klaus Johannis s-a simtit dator sa intervina. Din calitatea de prim vicepresedinte al Partidului National Liberal, Klaus Johannis a discutat atat cu Ministrul Culturii, Daniel Barbu, si el membru PNL, care in urma dezvaluitilor facute de Sabin Luca i-a cerut acestuia demisia. „Am discutat si cu domnul ministru, si cu domnul Sabin Luca. Lucrurile s-au linistit. Ministrul nu ii va mai cere demisia, iar Sabin Luca nu va mia face declaratii pripite. Pentru ca daca mai astepta o zi, ar fi vazut ca s-au suplimentat fondurile pentru Muzeu”, a declarat K;laus Johannis.

Primarul Sibiului a spus ca s-a simtit dator sa intervina, mai ales pentru ca era vorba despre un conflict intre doi colegi de partid. „A fost o lipsa de comunicare acolo. Tocmai pentru ca a fost vorba despre colegi din PNL am considerat ca e ceva in neregula acolo si ca trebuie sa intervin sa intermediez situatia”, si-a explicat Klaus Johannis actiunea.

 

Ultima oră

Comentariul meu