Reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal „ASTRA” din Sibiu (CNMA) organizează şi în acest an activităţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Rromilor, sărbătorită în data de 8 aprilie.

Astfel, vineri 5 aprilie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Hostel Diana vor avea loc ateliere de împletit nuiele şi de căldărărit, în cadrul cărora meşteşugarii vor face cunoscută arta lor elevilor din ciclul primar de la Şcoala Gimnazială din Alţâna şi de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu.

De asemenea, în intervalul orar 1000 – 1200, muzeografii vor oferi o lecţie de istorie şi cultură a rromilor din Transilvania. Lecţia se va relua şi pe durata excursiei de documentare în oraşul Tălmaciu, ce va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 1030.

Data de 8 aprilie va oferi publicului ocazia de a vizita în intervalul orar 1100 -1800, la Sala Studio a Muzeului ASTRA din Piaţa Mică nr. 11, expoziţia de fotografie contemporană şi de colecţie Rromii. Habitat. Port. Tradiţie. Portret.

În acelaşi spaţiu, de la ora 1800, va fi proiectat filmul Azi eram frumoasă jună (2008), în regia Alexandrei Gulea, din arhiva Astra Film. Filmul reprezintă o călătorie muzicală în comunitatea de origine rroma din Clejani, un Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiuateliere de împletit nuiele şi de căldărărit, la muzeul astra, de ziua internaţională a rromilor  ateliere de împletit nuiele şi de căldărărit, la muzeul astra, de ziua internaţională a rromilor

Ultima oră

Comentariul meu