Ziua Mondială a Autismului este sărbătorită anual, la nivel mondial, pe 2 aprilie, cu scopul de a creşte nivelul de conştientizare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.

Culoarea simbolică a acestei zile este albastrul şi de-a lungul timpului, cladiri importante din întreaga lume au fost iluminate în această zi cu lumină albastră.

La Sibiu, Fundația ”Un Copil O Speranță”(UCOS) lansează astăzi o petiţie online şi îi învită pe toţi sibienii să fie alături de copii care suferă de autism şi de familiile acestora semnând această petiţie. Petiţia va fi lansată pe fagina de facebook a fundaţiei şi prin aceasta li se cere aleşilor să vină şi ei în ajutorul acestor copii prin anumite modificări legislative, pentru că, până la acest moment, în România, aceste servicii nu sunt plătite de către stat.

Comunitatea mai poate participa prin redirecţionarea a doi la sută din impozitul pe profit spre aceşti copii, prin donaţii în contul bancar al Fundaţiei UCOS RO 98 BTRL 03301205670977XX, sau oferindu-şi serviciile de voluntariat.

”Avem nevoie ca lumea să fie alături de noi, avem nevoie de o modificare legislativă. La Sibiu situţia este un pic mai fericită decât în alte părţi. Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiupoartă albastru pentru a fi alături de persoanele care suferă de autism. petiţie către guvernanţi  poartă albastru pentru a fi alături de persoanele care suferă de autism. petiţie către guvernanţi

Ultima oră

Comentariul meu