Anul 2012 a produs peste 1000 de șomeri în județul Sibiu, după reevaluările medicale ale dosarelor de pensie pe caz de boală. Aceste persoaane au fost depensionate sau trecute într-un grad inferior în cursul anului 2012.

Astfel, potrivit datelor oferite de Casa de Pensii Sibiu, numărul pensionarilor pe caz de boală din judeţul Sibiu care, în urma revizuirii medicale, şi-au redobândit capacitatea de muncă este de 393 de persoane. Tot anul trecut, un număr de 646 de persoane au fost trecute într-un grad inferior în urma revizuirii medicale.

Statul, însă, nu le oferă prea multe variante acestor persoane pentru a se reintegra pe piața muncii, astfel că programele de reintegrare a acestora lipsesc cu desăvârșire.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Sibiu spun că cei care au peste 45 de ani pot beneficia de burse a locurilor de muncă speciale, iar angajatorii au beneficii dacă îi angajează.

Potrivit purtătorului de cuvînt al AJOFM Sibiu, Dana Radu, ”aceste persoane pot fi întroduse în programele de reîncadrare în câmpul muncii a șomerilor neindemnizați, de peste 45 de ani, beneficiind de facilitățile pe care le oferă acest program”.

Prin aceste programe se stimulează angajatorii prin plata salariului minim pe economie Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiupeste 1000 de pensionați pe caz de boală au devenit șomeri, în 2012  peste 1000 de pensionați pe caz de boală au devenit șomeri, în 2012

Ultima oră

Comentariul meu