Consiliul de Administrație (CA) al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu (SCJS) a hotărât luni, 1 aprilie, ca suma pe care fiecare pacient o va achita la externare să fie de cinci lei.

Decizia vine, după ce Ministerul Sănătăţii  a stabilit necesitatea achitarii unei sume între 5 si 10 lei pentru fiecare bolnav internat în spitalele de stat de la 1 aprilie.

C. A al SCJS a ales plafonul minim, la propunerea managerului unității, Liviu Cotârlă.

Acesta declara în urmă cu mai bine de o săptămână că va face propunerea pentru plafonul minim din cauza situației financiare tot mai grea a populaţiei.

”Consider că, în condițiile financiare de astăzi ale celei mai mari părţi a populaţiei, este o sumă care poate fi plătită de oricine. E o chestiune formală pe care trebuie să o respectăm. Probabil că pentru spitalele mai mititele cu un buget ceva mai mic, probabil că acest flux financiar zilnic înseamnă un procent ceva mai mare decât ar însemna pentru al nostru”, a declarat Liviu Cotârlă la înceăutul săptămânii trecute.

Anul trecut, la spitalul clinic judeţean de urgenţă Sibiu au fost externați 37.637 de pacienți. În ianuarie 2013 au fost externați 2.976, iar în februarie 3.247 de pacienți.

Vor Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiupacienţii vor plăti 5 lei la externare, la spitalul judeţean. coplata intră în vigoare de luni, 1 aprilie  pacienţii vor plăti 5 lei la externare, la spitalul judeţean. coplata intră în vigoare de luni, 1 aprilie

Ultima oră

Comentariul meu