Managerul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, Sabin Adrian Luca (foto), a declarat luni, 1 aprilie, că din cauza reducerii alocaţiilor bugetare din partea ordonatorului de credite, care este Ministerul Culturii, mai multe expoziţii vor fi închise în perioada următoare, iar două secţii vor fi deschise doar la cerere pentu vizitare, în condiţiile în care banii veniţi de la minister pentru luna martie sunt de nouă ori mai puţini decât necesarul.

De asemenea, de vineri, în sălile secţiilor muzeului a fost oprită alimentarea cu gaz, iar pentru a face economii la consumul de curent, vor fi folosite mai puţine becuri în birorui şi sălile de expoziţii.

 

„Suntem obligaţi, ca să nu fim nici corupţi şi nici să nu stricăm echilibrele bugetare ale României, să luăm nişte măsuri. Şi sincer, nu e glumă că asta e viaţa. În birourile Muzeului Naţional Brukenthal va funcţiona câte un singur bec. Centralele au fost oprite de patru zile, chiar dacă legea are nişte reglementări ca trei zile consecutiv să fie o temperatură anume…Noi nu avem ce face pentru că deja suntem cu o gaură de plată de 150.000 de lei restanţe”, a explicat Luca.

De asemenea, se închide, „până la noi ordine”, tot parterul Palatului Brukenthal, Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiueconomie: muzeul brukenthal închide lumina şi opreşte gazul, din cauza micşorării alocaţiilor bugetare  economie: muzeul brukenthal închide lumina şi opreşte gazul, din cauza micşorării alocaţiilor bugetare

Ultima oră

Comentariul meu