Productia de porumb si grau a Romaniei a scazut atat de mult in 2012 incat randamentul a fost cel mai redus din UE si departe de media inregistrata la nivelul Uniunii, desi suprafetele cultivate au fost printre cele mai mari.

Productia de porumb si grau a Romaniei a scazut anul trecut cu 52%, respectiv 28,4%. Astfel, la porumb boabe productia a scazut la 5,92 milioane tone, de pe o suprafata de 2,72 milioane hectare, rezultand un randament de 2.170 kg/ha, de aproape trei ori mai redus fata de media inregistrata la nivelul UE, de 6.150 kg/ha.

“Romania s-a situat pe primul loc dupa suprafata cultivata cu porumb, din Uniunea Europeana, iar la productie s-a situat pe locul trei, dupa Franta si Italia, datorita unui randament inferior. De altfel, randamentul la porumb realizat de Romania este mai mic decat al celorlalte state membre”, arata intr-un comunicat Institutul National de Statistica (INS), dupa efectuarea unei cercetari privind productia agricola vegetala la principalele culturi in anul 2012.

Si in ceea ce priveste graul randamentul obtinut de Romania este cel mai mic din UE si la jumatate din media la nivelul blocului comunitar (2.624 kg/ha, fata de 5.434 kg/ha).

Productia a fost de 5,19 milioane tone, de pe Mai mult
Citește mai departe pe: Cap Limpederomania, cel mai mic randament din ue la productia de grau si porumb!  romania, cel mai mic randament din ue la productia de grau si porumb!

Ultima oră

Comentariul meu