Spitalul de Pediatrie din Sibiu a incheiat ancheta in urma sesizarii unei mame care reclama faptul ca unul dintre copiii sai a fost lovit de un cadru medical, iar medicul de garda i-ar fi spus ca ii culca cei doi copii internati pe jos. Rezultatul final este acelasi cu cel preliminar: nimeni nu a lovit copilul, iar intrebarea medicului de garda vis-a-vis de dormitul pe jos era retorica. Iata raspunsul final al Spitalului de Pediatrie:

„Urmare a finalizarii anchetei desfasurate in spital in vederea solutionarii sesizarii nr. 1220/11.03.2013 a dnei. Mirut Lavinia Raluca, prin care aceasta reclama ca medicul de garda i-ar fi comunicat ca ii culca copiii pe jos si ca asistenta de serviciu din data de 09/10.03.2013 i-ar fi locit fetita, va comunicam urmatoarele:

Se confirma rezultatele cercetarii preliminare cumunicate in data de 12.03.2013, neaparand alte probe de natura a infirma cele constate atunci:

1:Afirmatia Dnei. Dr. Raceala Motoc Maria Stanca cu privire la faptul ca ar culca pe jos copiii a fost doar retorica, pe fondul aglomerarii din acel moment a sectiei, pacientii fiind internati deja cate 2-3 in pat.

Precizam ca reclamantei i s-a permis accesul in spital, in urma afirmatiei retorice de mai sus a medicului de garda si anterior internarii copiilor, pentru a se convinge de situatia aglomerarii sectiei, de faptul ca pacientii sunt cate 2-3 in pat si nu sunt culcati pe jos.

Faptul ca niciun pacient nu a fost culcat pe jos a fost confirmat de declaratia scrisa a unei mame.

2: In lipsa oricaror alte probe(certificat medico legal, alti martori) aduse la cunostina noastra, de natura a demonstra in mod irefutabil lovirea fetitei, si pe baza declaratiilor martorilor cunoscuti a fi fost prezenti in momentul punctionarii venoase si de introducere a branulei in vena(Capra Maria Elena- asistent medical, Negoescu Cristina- infirmiera, Gangal Maria- pacienta) a rezultat ca fetita nu a fost lovita.”

 

 

Ultima oră

Comentariul meu