In perioada 15-31martie 2013 au loc la nivel naţional manifestări cu caracter profesional prilejuite de ZILELE ASISTENTEI SOCIALE .

Campania Zilele Asistenţei Sociale este un brand care aparţine Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, autoritatea română competentă pentru profesia de asistent social; manifestările desfăşurate cu această ocazie au ca scop întărirea coeziunii instituţionale a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, precum şi dezvoltarea capacităţii profesionale a celor ce activeaza în domeniu.

Incepând cu anul 2007, pentru comunitatea profesională a asistenţilor sociali din judeţul Sibiu, campania  Zilele Asistenţei Sociale  a devenit  o tradiţie. Manifestările cu caracter profesional prilejuite de  această ocazie au imbrăcat diferite forme: întâlniri profesionale, dezbateri, lansare de cărţi, emisiuni şi interviuri mass-media, publicări de articole, simpozion naţional.

Subscriindu-se temei “Responsabilitate, Comunitate, Participare Socială”, anul acesta, Zilele Asistenţei Sociale in judeţul Sibiu vor fi marcate prin Târgul Furnizorilor de Servicii Sociale; fiind o activitate cu relevanţă în formarea profesională continuă a asistenţilor sociali, manifestarea este  creditată de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali. Evenimentul este organizat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali – Structura Teritorială a judeţului Sibiu, în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu – Facultatea de Stiinţe Socio-Umane şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Sibiu.

Manifestarea va constitui un moment de reflecţie, de analiză şi proiecţii de viitor, de întâlnire a nevoii sociale cu răspunsul societăţii la aceste nevoi, de împărtăşire a experienţei proprii şi a modelelor de bună practică.

Nu in ultimul rând, evenimentul doreste să readuca în atenția publicului larg faptul că asistenţii sociali sunt profesioniştii care aduc plus-valoare societăţii prin activitatea  desfăşurată si rolul important al acestora în stabilirea echilibrului social.

În acelaşi timp, evenimentul oferă studenţilor la asistenţă socială oportunitatea de a intra în contact cu practicienii din domeniul asistenţei sociale dar  şi cu viitorii lor angajatori.

Târgul Furnizorilor de Servicii Sociale va avea loc  la Universitatea Lucian Blaga, str. Lucian Blaga, nr. 2A, Sibiu, în data de 28 martie , orele 10 – 14 şi se va desfăşura cu participarea publicului larg, a unor personalităţi marcante în domeniu, profesionişti, studenţi şi a tuturor celor interesaţi; participarea va fi gratuită.

Evenimentul va fi însoţit de expunere de produse realizate de beneficiari ai serviciilor sociale  şi de  prezentarea de carte a editurii Polirom.

 

Ultima oră

Comentariul meu