Vienna Opera Company şi Pygmalion Theater Wien prezintă la Sibiu spectacolul de teatru şi muzică „Carmen” de Prosper Mérimée. Spectacolul are regia şi dramatizarea semnate de Camelia Tino iar în distrubuţie se regăsesc soprana Catarina Coresi Lal şi pianista Henrietta Varady. Evenimentul se va desfăşura la Sala Thalia din Sibiu, marţi 9 aprilie 2013, cu începere de la ora 19. Preţul unui bilet este 40 de lei şi se poate achiziţiona de la Sala Thalia, de luni până vineri între orele 10-16.
Apărută în 1847, nuvela scriitorului frances Prosper Mérimée, aduce în prim plan iubirea pătimașa a locotenentului Don José pentru frumoasa țigancă spaniolă, Carmen, pe care a cunoscut-o într-o fabrică de tutun din Sevilla și pentru care renunță la carieră, face contrabandă, este degradat, arestat și pe care o pierde în final, iubirea lui neputând lupta împotriva dorinței de libertate a lui Carmen.
În versiunea Teatrului Pygmalion din Viena și în interpretarea celebrei sopraniste Catarina Coresi Lal, Carmen sfârșește într-un cabaret de provincie unde își deapănă amintirile, își retrăește scenic fragmentele cele mai importante ale vieții și deplânge dragostea pierdută, singurul lucru curat din viața ei, lăsându-se purtată pe notele cunoscutelor arii din opera cu același nume de George Bizet și ale ”Zarzuelelor”, melodii autentice din folclorul spaniol.
Soprana de renume internațional Catarina Coresi Lal, cunoscută și îndragită pentru interpretarile inedite pe mari scene de opera ale lumii, printre care Opera Națională din Bratislava, Opera Națională din Bucuresti, Teatro de la Ciudad Mexico, Opera Bergen, Sala de concerte Arbat din Moscova, Sala de concerte din Beijing, ca sa amintim numai cîteva dintre ele, laureată a multor festivale internationale de operă, dă viața în spectacolul vienez, cu sensibilitate și pregnanță protagonistei nuvelei lui Mérimée, “Carmen”.
Printre cei care admiră vocea și timbrul ei fermecator sa află și Papa Benedikt XVI. pentru care sub bageta dirijorului Rinaldo Muratori a interpretat arii din “Norma”, “La Traviata” și “Macbeth”.