Inspectorii ITM Sibiu au acordat amenzi în valoare de aproape 41.000 de lei angajatorilor din domeniul panificaţiei, în urma unui control ce a avut loc în aceste zile în judeţul Sibiu.

Controlul face parte din campania naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată precum şi verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrătorii din cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase.

Inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă(ITM) Sibiu au desfăşurat acţiuni de control la 31 unităţi de profil din judeţul Sibiu, cu un număr total de 967 lucrători.

Pentru neconformităţile constatate de inspectorii de muncă în timpul controalelor efectuate, s-au dispus măsuri de remediere şi au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, din care 21 de amenzi în valoare de 40.700 lei şi 75 de avertismente.

Au fost depistate două persoane care prestau muncă fără forme legale, pentru doi operatori economici. Aceştia din urmă au fost amendaţi contravenţional cu 10.000 lei fiecare.

Cele mai frecvente deficienţe sancţionate de către inspectorii de muncă, au avut în vedere nefinalizarea controalelor medicale periodice pentru lucrători, instruirea necorespunzătoare în domeniul securităţii şi sănătăţii Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiuamenzi de 40.700 lei după controale itm sibiu noaptea la brutării  amenzi de 40.700 lei după controale itm sibiu noaptea la brutării

Ultima oră

Comentariul meu