Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului printr-o reprezentaţie specială a spectacolului „Închisoarea de fete”, în regia lui George Ivaşcu. Suma strânsă din vânzarea acestor bilete va fi donată Campaniei ”Artişti pentru Artişti”.

Subiectul piesei adaptate la Sibiu are loc la începutul secolului XIX când Guvernul Britanic decide să trimită în exil excedentul de puşcăriaşi spre a popula noua sa colonie din Australia. O sută trei deținute sunt îmbarcate pe o corabie în portul Londrei şi sunt închise în celulele din cala navei, câte şase.

„Acesta nu este doar un spectacol, ne-am dorit să fie un spectacol, însă este o luptă a omului cu prea puținul sau cu prea multul lui, asemenea celor șase fete din celulă.” a declarat prep. univ. drd. Ana Mujat, unul dintre asistenţii de regie din cadrul proiectului.

Spectacolul are o durată aproximativă de o oră, iar accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17. Prețul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.

Suma strânsă din vânzarea acestor bilete va fi redirecţionată către Fondul de Solidaritate Teatrală RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, de UNITER pentru Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiuziua mondială a teatrului, sărbătorită la sibiu printr-un spectacol caritabil  ziua mondială a teatrului, sărbătorită la sibiu printr-un spectacol caritabil

Ultima oră

Comentariul meu