Consilierii judeţeni vor vota joi, 28 martie, în şedinţa de Consiliul Judeţean (CJ), un proiect de hotărâre care prevede realizarea unui studiu de oportunitate privind concesionarea activităţii de tip cargo a Aeroportului Internaţional Sibiu şi achiziţionarea, prin licitaţie publică, a serviciilor privind întocmirea acestui studiu de oportunitate.

Potrivit Raportului de Specialitate întocmit de Serviciul Investiţii şi Administrarea Patrimoniului, ataşat proiectului de hotărâre, ”pentru punerea în practică a proiectului Dezvoltarea activităţilor Aeroportului Internaţional Sibiu pentru traficul de călători şi pentru transportul mărfuri de tip CARGO (…) activitatea de tip CARGO poate fi organizată şi dezvoltată prin concesionarea unei suprafete de teren din domeniul public al judeţului Sibiu, limitrofă pistei şi hangarului existent”.

Dacă consilierii judeţeni vor aproba întocmirea acestui studiu de oportunitate, CJ Sibiu va organiza o licitaţie publică prin care va desemna firma care se va ocupa de proiect.

Firma câştigătoare va trebui să prevadă în proiect considerentele de ordin financiar, economic, social şi de mediu care să justifice nevoia concesiunii, să prevadă durata concesiunii, dar şi nivelul minim al redevenţei (datorie, obligaţie, rentă care se plăteşte periodic la date fixe şi sub formă de cotă fixă, n.r.).

Totodată, în cadrul acestui studiu trebuie întocmit şi caietul de sarcini pe Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiustudiu de oportunitate pentru dezvoltarea unui departament cargo la aeroportul internaţional de la sibiu  studiu de oportunitate pentru dezvoltarea unui departament cargo la aeroportul internaţional de la sibiu

Ultima oră

Comentariul meu