În data de 22 martie 2013, Direcția Județeană de Cultură Sibiu a organizat în parteneriat cu Asociația „Monumentum” seminarul cu tema „Protejarea Patrimoniului Cultural în Documentațiile de Urbanism”.  La întâlnire au participat reprezentanții a 29 de structuri administrative teritoriale din județele Sibiu, Brașov și Mureș. Acestora s-au alăturat specialiștii în domeniul realizării documentațiilor de urbanism.

Temele discutate au fost importanța elaborării unui studiu istoric coerent, importanța inventarierii patrimoniului construit pentru întocmirea planurilor urbanistice, importanța evidențierii peisajului natural, patrimonial și antropic precum. De asemenea, au avut loc discuții legate de coerența procedurilor legale de întocmire a astfel de documentații.

Un moment important l-au constituit discuțiile dintre specialiști și administratorii locali, acesta fiind în fapt scopul principal al seminarului organizat. DJS îşi propune  ca acesta să fie un prim pas în apropierea specialiștilor de cei care administrează localitățiile județului Sibiu.

De asemenea, acest dialog se vrea a fi dus spre comunitățiile locale, astfel să fie atinsă cu adevărat problematica reală, în teren a elaborării documentațiilor de urbanism.

A fost prima întâlnire dintr-un ciclu coerent pe care DJC Sibiu și-l propune spre a îl implementa în anul 2013 în relația cu toți factorii implicați în procesul cultural și patrimonial al județului Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu