Serviciul Gospodărire din cadrul Primăriei Sibiu a început demersurile pentru executarea unor lucrări de mai mici dimensiuni menite însă să pregătească oraşul pentru sezonul cald.

Se montează bănci noi. Serviciul a achiziţionat anul trecut un număr de 410 bănci. Dintre acestea 260 vor fi montate anul acesta în parcuri, zone verzi sau în zone de utilitate publică. În următoarea perioadă va fi astfel completat numărul de bănci din Parcul Sub Arini şi din parcul Petofi Sandor. De asemenea, vor fi montate bănci în parcul de pe strada Gheorghe Dima, în zona bisericii, dar şi pe strada Constituţiei. În prezent, în Sibiu sunt amplasate în oraş peste 600 de bănci.

Scările din Parcul Sub Arini vor intra de asemenea în reparaţii. Este vorba de scările care coboară dinspre pista de biciclete către locul de joacă din acest parc. Stratul de bază din beton va fi refăcut, iar scările vor fi pavate cu piatră.

Fântânile arteziene sunt în curs de pregătire pentru pornire. Serviciul abilitat face în prezent demersurile pentru efectuarea de reparaţii la fântâna arteziană din Parcul Tineretului, Parcul Terezian şi cea din Parcul Astra. Cele 12 fântâni arteziene vor fi pornite peste aproximativ 2 săptămâni.

În această perioadă se pregăteşte şi decolmatarea pârâurilor, o operaţiune ce va demara la începutul lunii aprilie. Ca în fiecare an râul Cibin, pârâul Rosbach, Trinkbach şi Valea Săpunului vor fi igienizate, vegetaţia urmând să fie curăţată.

Şi anul acesta Serviciul Gospodărire pregăteşte contractarea serviciilor de dezinsecţie şi deratizare. Pentru a avea efect, această acţiune va fi efectuată în perioada aprilie – mai. Cu această ocazie va fi împrăştiată şi substanţa împotriva căpuşelor. Ca măsură complementară, Serviciul Gospodărire va asigura în permanenţă cosirea vegetaţiei.

Propunerea de buget pentru anul 2013 include şi o sumă de 558.000 lei pentru achiziţia unor echipamente pentru locurile de joacă, pe lângă sumele alocate pentru reparaţia celor deja existente. De asemenea, în proiectul de buget care urmează să fie supus aprobării este inclusă o sumă de 279.000 lei pentru achiziţia unor echipamente pentru un nou parc de skateboard.

Firmele de curăţenie au început deja măturarea mecanică şi manuală a străzilor şi eliberarea rigolelor de scurgere de depunerile acumulate pentru iarnă. Imediat ce temperaturile vor permite acest lucru se va începe şi spălarea străzilor.

 

Ultima oră

Comentariul meu