Tot mai multe voci din sistemul sanitar românesc se ridică împotriva deciziilor luate de către Ministerul Sănătății, în privința introducerii coplatei și mai ales a schimbărilor la nivelul serviciilor de ambulanțe. Conducerea Spitalului Județean Sibiu consideră ca fiind neoportună o regionalizare a serviciilor județene de ambulanță din România.

Directorul Spitalului Județean Sibiu, Liviu Cotârlă a explicat că banii care vor fi strânși de pe urma introducerii coplății nu vor ajuta prea mult spitalul. Cu aceste fonduri se va achita maxim o jumătate de factură de gaz dintr-o lună de iarnă.

”100.000 de lei ne ajută cu plata amenzii dată de Garda Națională de Mediu. Inseamnă un miliard de lei vechi. Ne ajută cu plata gazului metan pentru o lună intermediară. Sau o jumătate de lună de iarnă” a spus vineri Liviu Cotârlă – manager spitalul județean Sibiu.

Medicii din spitalul județean cer ministrului Nicolaescu să își reconsidere intențiile de a desființa serviciile județene de ambulanță. Managerul celui mai mare spital din Sibiu crede că s-ar face o mare greșeală dacă aceste servicii ar fi regionalizate.

”După cum evoluează lucrurile Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu, sigur va fi cooptat într-un serviciu regional. Ce competență va rămâne la nivel de ambulanță Sibiu, pe care îl consider ca serviciu de urgență ca fiind unul din cele mai performante din țară după experiența pe care o am de aproape 30 de ani de lucru în sistem. (…) Dea lungul timpului am avut ocazia să lucrez inclusiv eu ca persoană, ca profesionist în serviciul de ambulanță. Consider că ar fi bine să rămână la nivelul de încadrare cu personal actual, poate chiar îmbunătățit la nivel de asistenți, de medici cu competențele pe care le are în prezent. Repet nu este favorabil. Nu este pozitiv să schimbi un lucru care merge bine, sau o structură care merge bine, neștiind că structura care vrei să o pui în loc, cum va funcționa. Mai bine sau mai puțin bine”, a mai spus Liviu Cotârlă – manager spitalul județean Sibiu.

La Sibiu pacienții care se vor interna la Spitalul Județean ar urma să plătească doar 5 lei de persoană la externalizare, pentru coplății pentru zilele de internare.

Ultima oră

Comentariul meu