Problemele cu legea ale preşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, şi ale fostului ministru al economiei, Ioan Ariton, pun în pericol alegerea Sibiului drept capitală regională. De acest lucru se teme primarul Klaus Johannis, care le recomandă să îşi clarifice situaţia cât mai repede, pentru că prejudiciază grav imaginea Sibiului.

Cindrea- dosar penal «probabil cu probe» 

Împotriva lui Ioan Cindrea s-a început daja urmărirea penală pentru conflict de interese, pentru că în perioada cât a fost deputat şi-a angajat soţia la Biroul Parlamentar. «Faptul că s-a dispus începerea urmăririi penale este un pas care deja arată că poate procurorii au anumite probe cu care vor merge mai departe. Dacă procurorii nu au probe atunci un dosar penal se finalizează cu neînceperea urmăririi penale, cum bine ştim cu toţii», a spus Klaus Joahnnis.

Faptul că Ioan Cindrea este cercetat sub o guvernare a coaliţiei din care şi el face parte nu ar trebui să îl avantajeze, crede Klaus Johannis: «Eu cred că nu îl ajută că este o guvernare PSD şi sper să nu îl ajute. Eu cu toată naivitatea mea cred într-o justiţie independentă. Ar fi foarte rău dacă o guvernare USL l-ar ajuta pe domnul Cindrea în rezolvarea dosarului, dar nu cred în aşa ceva»

Prejudicii de imagine

Dosarul lui Ioan Cindrea şi «ameninţarea» din partea corpului de Control al Guvernului cu sesizarea DNA în cazul Ariton, care este suspectat că ar fi păgubit Hidroelectrica cu zeci de milioane de lei, aduc prejudicii grave de imagine Sibiului, mai ales acum, când se vrea a deveni capitală de regiune. «Aduce prejudicii de imagine şi am fost extrem de nemulţumit când am deschis astăzi un ziar local. De fapt nu l-am deschis pentru că a fost pe prima pagină cu doi lideri politici din Sibiu, cercetăţi de DNA. Este un lucru prost pentru Sibiu. Nu are rost să ne facem iluzii. Este un lucru prost pentru ei că au ajuns în această situaţie. Dacă pe bună dreptate, sau nu, vor stabili instanţele. La noi unde o bună parte din distracţia la televizor se numeşte telejustiţie este un lucru foarte prost», a spus Klaus Johannis.

Le cere clarificarea situaţiei

Primarul Johannis le-a recomandat celor doi, Cindrea şi Ariton, să îşi clarifice situaţia cât mai repede. «Le recomand cu căldură şi cu insistenţă să îşi clarifice repede situaţia proprie. Dacă în cazul domnului Cindrea lucrurile par a fi destul de departe, adică Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un comunicat şi a confirmat acest lucru, în cazul domnului Ariton există acea declaraţie de intenţie a domnului prim ministru de a înainta DNA dosarul Hidroelectrica. Deci nu putem să vorbim încă de aşa ceva», a spus Johannis.

Cum să îşi clarifice situaţia? «Să nu se folosească de tertipuri. Există proceduri de chemare la interogatorii, la dicuţii, pe care le poţi amâna. Sunt metode…cu avocaţi, cu boală, cu spitale…Am văzut la televizor astfel de chestiuni», a încheiat Klaus Johannis.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu