Staţia de asfalt a DPC a început producţia în urmă cu două săptămâni, societatea începând deja acţiunea de refacere a carosabilului în urma intervenţiilor la reţele.

Primăria şi DPC a întocmit o situaţie cu 279 de puncte în care este necesară refacerea carosabilului. Dintre acestea 119 sunt intervenţii ale societăţii de gaz, 132 au fost necesare pentru intervenţii la reţeaua de apă şi canal şi doar 18 pentru intervenţii la reţeaua electrică.

Numărul acestora este mai mic decât cel înregistrat anul trecut în primăvară când graficul transmis DPC conţinea aproximativ 500 de puncte. Acest fapt se datorează atât faptului că DPC a avut un ritm mai bun de refacere a acestora până la venirea sezonului rece, dar şi datorită faptului că mai multe străzi dintre cele care prezentau defecte la reţele au intrat în reabilitare (ex. Calea Poplăcii, Calea Cisnădiei).

DPC lucrează la refaceri cu trei echipe şi în ultimele două săptămâni a intervenit în 101 puncte deja. Pentru următoarea perioadă sunt planificate refaceri pe străzile Sibiel, Bulevardul Victoriei, Lector, Şelarilor şi General Magheru.

Eliberarea avizelor de săpătură a fost reluată de la jumătatea acestei luni. Reamintim faptul că dosarul trebuie să conţină  o cerere, copie după certificatul de urbanism şi după autorizaţia de construcţie, avizul din partea societăţiilor deţinătoare de reţele, planul de situaţie şi proiectul tehnic cu detalii de execuţie, avizul Poliţiei Municipiului Sibiu, dar şi dovada achitării taxei de refacere. Avizul se eliberează doar după achitarea taxei de refacere.

În anul 2011 au fost eliberate un număr de 165 avize de săpătură, iar în anul 2012 au fost eliberate 141 de astfel de avize către persoane fizice sau juridice care au executat lucrări de racordare la reţelele de utilităţi sau intervenţii pentru reparaţii.

 

Ultima oră

Comentariul meu