Acestea au primit mandate de arestare preventive pe tru 29 de zile, printr persoanele arestate numarandu-se si persoanele din penitenciare care coordonau activitatea infractionala a gruparii.

Tribunalului Sibiu au fost prezentate 12 persoane, dintre care doua in lipsa. Pentru cele doua se va urma procedura specifica, iar ceilalti 10 au fost arestati preventiv pentru 29 de zile.

Acuzatiile sunt de constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune şi fraude informatice.

30 de percheziţii au avut loc marţi dimineaţă, în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ploieşti şi Ilfov, fiind reţinute 64 de persoane acuzate că făceau parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice şi a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Cinci dintre eprsoanele învinuite erau în penitenciar şi erau liderii grupării. Aceştia au făcut toate înşelăciunile folosind telefoane de tip smartphone.

Din investigaţiile efectuate în cauză a reieşit faptul că faptele prin care au fost prejudiciate părţile vătămate, bănci (Transilvania, Garanti, BCR, Raiffasen, Carpatica, Smith&Smith, Sharif Jabri) şi Poşta Română prin sistemul de transfer mandat on line au fost săvârşite de către un grup infracţional constituit la începutul anului 2011 de către numitul Mihai Petru Dan (încarcerat), din Sibiu, împreună cu alţi patru bărbaţi, doi dintre ei foşti Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu10 persoane care fac parte din grupul cu fraude de 350.000 de euro au fost arestate  10 persoane care fac parte din grupul cu fraude de 350.000 de euro au fost arestate

Ultima oră

Comentariul meu