Grupul de lucru anual care gestionează planul de măsuri pentru combaterea transmiterii bolii Lyme transmisă prin înţepătura de căpuşă a fost constituit marţi, 19 martie la Sibiu, în faţa unui nou sezon care va debuta cu temperaturi mai ridicate, creându-se astfel condiţiile propice pentru formarea habitatelor de căpuşe.

Ghioca Dan, membru al grupului de lucru, medic veterinar şi profesor la Facultatea de Ştiinţe a Universităţii “Lucian Blaga”, a intervenit în cadrul întâlnirii de lucru şi a atenţionat asupra posibilităţii apariţiei cazurilor de înţepături de căpuşe mai devreame decât în alţi ani.

”Eu cred că, dacă temperatura va fi la fel de crescută, anul acesta ne putem aştepta la înţepături de căpuşe încă din luna aprilie şi va merge în platou până în octombrie, nu cred că vom avea vârfuri mari. Atacul va fi totuşi un pic mai mic după perioada de hrănire, dar nu trebuie să uităm că sunt nişte acarieni care au o putere de dezvoltare mare. Căpuşa depune de la 1.000 la 12.000 de ouă”, a spus Gheoca Dan.

Prefectul Sibiului Ovidiu Sitterli a hotărât intensificarea măsurilor de prevenţie şi începerea acţiunilor de combatere a habitatelor de căpuşe încă din luna aprilie, cu o lună mai devreme faţă Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiuvalul de înţepături de căpuşe este aşteptat mai devreme. fără substanţe chimice pentru combaterea lor  valul de înţepături de căpuşe este aşteptat mai devreme. fără substanţe chimice pentru combaterea lor

Ultima oră

Comentariul meu