Studenţii Catedrei de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu participă la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Academic de Teatru „Dyonisus” de la Osijek, Croaţia, ce va avea loc anul acesta în perioada 20 – 24 martie.

Participarea studenţilor sibieni la Festivalul Academic de Teatru de la Osijek a devenit deja o tradiţie, aceştia fiind invitaţi la toate ediţiile organizate până acum. Programul din acest an al festivalului reuneşte spectacole cu studenţi din şapte ţări europene, printre care Austria, Bosnia şi Herţegovina, Cehia, Croaţia, Marea Britanie, România şi Slovacia. Timp de cinci zile aceştia vor avea ocazia să descopere producţiile montate de colegi din alte centre universitare şi să participe la un schimb de idei în cadrul atelierelor de lucru şi al conferinţelor organizate de Academia de Arte din Osijek.

Studenţii sibieni participă în acest an la festival cu spectacolul „Multimedia Project” în regia lui Şerban Puiu. Reprezentaţia spectacolului va avea loc vineri, 22 martie, de la ora 22:15. Spectacolul sibian este o adaptare după „Cabaretul cuvintelor” de Matei Vişniec şi reprezintă o montare inedită prin folosirea elementelor multimedia ce asigură întreg decorul spectacolului dezvoltat ca un ghid de călătorie într-o Republică a cuvintelor unde acestea trăiesc independent de om, se amuză şi se joacă, se înfrunta şi se iubesc, se supăra unele pe altele şi se revoltă.

Ultima oră

Comentariul meu