Reducerea taxei aeroportuare nu a adus până în prezent companii noi care doresc să efectueze curse de pe aeroportul la Sibiu. Singura speranţă a autorităţilor locale a rămas ajutorul de stat, pe care reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJS) speră să îl primească în cursul acestui an.

Ioan Banciu (foto), vicepreşedintele CJS, a declarat marţi, 19 martie, că a fost depusă documentaţia şi se aşteaptă un răspuns de la Comisia Europeană.

”Noi am depus documentația pe ajutorul de stat așa cum prevede legislația în vigoare și a primit avizul Consiliului Concurenței. Este în analiză la Comisia Europeană de la care așteptăm avizul, sper să fie într-un timp foarte scurt. Pe urmă vom face licitația așa cum prevede legea pe deschidere de noi trasee”, a declarat Ioan Banciu.

Ajutorul de stat, dacă va fi aprobat de Comisia Europeană, va fi acordat eșalonat pe cinci ani de zile, începând cu 2013. Astfel companiile care vor deschide curse noi vor primi până la 50 la sută din costurile anuale de instalare și costurile legate de publicitate pentru noile trasee. La finalul celor cinci ani, ajutorul total acordat unei companii ”nu poate depăși o medie de 40% din costurile eligibile.

În ultimii doi ani de zile Mai mult
Citește mai departe pe: Rondul de Sibiuaeroportul de la sibiu aşteaptă aprobarea ajutorului de stat pentru companii şi rute noi  aeroportul de la sibiu aşteaptă aprobarea ajutorului de stat pentru companii şi rute noi

Ultima oră

Comentariul meu