E week-end iarăşi. Şi cum vremea nu se anunţă prea frumosă, relaxarea la o plimbare nu e o idee tocmai bună.  Aşa că trebuie să alegeţi alte metode de petrecere a celor două zile de sfârşit de săptămână. 

Şi puteţi începe chiar de vineri seara, pentru  că de la ora 18 la Librăria Humanitas are loc înlânire cu Lucian Boia şi Gabriel Liiceanu. Întâlnirea este prilejuită de lansarea volumului Eugen Brote (1850-1912) « Destinul frânt al unui luptător naţional ».

Dacă vreţi să daţi o fugă până la Arena Platoş veţi avea parte de un concurs spectaculos. De la ora 19 cele mai „sigure” mâini se reunesc în apreski-ul complexului pentru Campionatul de Cuie, eveniment aflat la cea de-a doua ediție. Fiecare concurent va intra în concurs cu o taxă de 10 lei iar câștigătorul va lua întreg potul.

Dacă rămâneţi însă în Sibiu puteţi alege între două evenimente care încep la ora 19.

Unul dintre ele, spectacolul «Romeo şi Julieta » se joacă la Studioul CAVAS în cadrul Facultăţii de Litere şi Arte.

Tot de la ora 19 se joacă « Monoclu » în regia lui Stéphane Ghislain Roussel. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Culturii Luxemburgheze organizate în acest an la Sibiu. Spectacolul va fi prezentat la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor.

Sâmbătă este o zi în care cu toţii ne dorim să dormim mai mult. Dacă însă somnul vă părăseşte, puteţi merge la ora 9 la Festivalul Naţional de pian «Prietenii muzicii », ce se desfăşoară din 15 până în 17 martie. Festivalul va fi găzduit de Biblioteca Judeţeană ASTRA, în Sala festivă (Corp A, etaj 2). Intrarea pe tot parcursul celor trei zile de festival este liberă.

Dacă simţiţi însă nevoia de adrenalină, puteţi merge la Cinema Arta de la ora 14. Aici rulează filmul « Mama » un thriller supranatural care spune povestea a două fetiţe care dispar într-o pădure în ziua în care părinţii lor sunt ucişi. Când sunt salvate câţiva ani mai târziu şi încep o nouă viaţă, fetele descoperă că cineva sau… ceva tot vrea să vină după ele… să le învelească seara la culcare.

Dacă însă v-ar binedispune o comedie, o puteţi vedea de la ora 19 la Teatrul Gong. « Domestic » este este o comedie dulce-amăruie despre viaţa de zi cu zi a oamenilor şi a animalelor lor şi îi are în distribuţie pe Adrian Titieni şi pe fiica sa, Ariadna (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache şi Dan Hurduc (9 ani). Pentru mai multă savoare, lumea din „Domestic” e întregită de câţiva colegi simpatici de platou: un iepure, un porumbel, o găină, un câine şi o pisică..

Dacă vă relaxaţi prin mişacre, puteţi urca la Arena Platoş, pentru că ninsoarea din ultimele zile a făcut pârtiile numai bune. Şi cu atât mai mult, cu cât sâmbătă va aeva loc un concurs de Slide and Freezem care presupune acvaplanarea schiorilor și snowboarderilor peste un lac construit artificial.

Duminică, pentru cei mici se joacă la Teatrul Gong  « Mica Vrăjitoare », de la ora 11. Spectacolul este în limba germană.

La Cinema Arta thriller-ul « Mama »este proiectat din nou, de la ora 14.

După-amiaza, de la ora 17, puteţi petrece în compania muzicii de pian, la biblioteca ASTRA, unde continuă Festivalul Naţional de pian « Prietenii Muzicii ».

De la ora 17, la Sala Thalia, începe concertul caritabil susţinut de Ricardo Caria, fost concurent la « Vocea României ». Toţi banii strânşi din vânzarea biletelor vor fi donaţi Asociaţiei Nevăzătorilor din Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu