Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea (PSD) a declarat, marţi, referitor la desfiinţarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene de asigurări de sănătate, că „trebuie să existe aceste structuri” chiar dacă vor fi organizate altfel.

Preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre anunţul ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, potrivit căruia casele judeţene de asigurări de sănătate şi direcţiile de sănătate publică vor fi desfiinţate în următoarele zile.

„Eu cred că este o discuţie. Trebuie să vedem proiectul şi să discutăm. Eu cred că o direcţie care să coordoneze politicile şi strategiile la nivel naţional şi la nivel de judeţ trebuie să existe, într-o formă sau alta, iar Casa (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – n.r.) este o structură, din ce ştiu eu, autonomă, în care există patronat, sindicate etc. Eu cred că acest sistem de asigurare trebuie să funcţioneze. Nu ştiu exact la ce se referea, dar eu cred că trebuie să aşteptăm un proiect, o discuţie, o dezbatere publică”, a răspuns Cindrea.

Întrebat dacă el consideră necesară existenţa direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene de asigurări de sănătate, Cindrea a răspuns: „Categoric. Casele sunt instituţii de asigurări care derulează …Ele pot fi organizate, poate, la nivel regional, la nivel judeţean şi trebuie să existe aceste structuri, iar direcţiile pentru a asigura politici şi strategii”.

Acesta a apreciat că „reforma administrativă va aduce, cu siguranţă, transformări şi în zona asta a direcţiilor şi caselor”, dar astfel de structuri ar trebui să existe.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu