Sibienii pot să consume liniştiţi laptele produs în judeţul Sibiu. Analizele făcute de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa alimentelor Sibiu nu au arătat nici urmă de temuta aflatoxină.

În cursul lunii martie 2013 au fost prelevate 31 probe de lapte recoltate din 14 ferme de vaci cu lapte, din 3 centre de colectare lapte, 9 exploataţii care valorifică lapte crud prin dozatoare şi 5 probe din unităţiile de procesare lapte autorizate în judeţul nostru, probe care în urma examenelor de laborator pentru determinarea prezenţei aflatoxinei, au fost negative.

De asemenea în cursul anului 2012 au fost examinate 31 probe din furaje pentru determinarea prezenţei micotoxinelor (aflatoxine) toate probele fiind negative.

„Rezultatele analizelor de laborator efectuate în cursul anilor 2012 şi 2013, garantează că laptele (inclusiv produsele derivate) obţinut şi procesat în Judeţul Sibiu se incadrează în parametrii de calitate şi salubritate şi nu pune în pericol sănătatea populaţiei consumatoare de astfel de produse.”, spun reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu