Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu spune că a declanşat o anchetă administrativă în urma reclamaţiilor privind faptul că o fetiţă ar fi fost pălmuită de o asistentă şi că dacă acestea se confirmă asistenta poate fi concediată.

Miruţ Lavinia Raluca, din Cisnădie, spune că a venit cu ambii copii, o fetiţă de 8 ani şi un băieţel de 4 ani, la Spitalul de Pediatrie, cu roşu în gât şi pneumonie. Aceasta spune că personalul medical a avut o atitudine necorespunzătoare faţă de copii ei şi chiar că o asistentă a lovit-o pe fetiţă peste faţă cu palma. Aceasta este decisă să dea în judecată pe asistenta ce i-a lovit fetița.

”I s-a spus la fetiță că i dă palme de i zboară capul de la loc. Nu se poate una ca asta la noi în România! Nu se poate una ca asta. Fetița plânge.. Zice mami ia-mă acasă că nu mai pot să stau aici pentru că aseară a zis o tanti că îmi dă o plamă de îmi zboară capul de la loc. Se poate să spui așa ceva la o copilă de 8 ani”, a spus mama fetiței.

Femeai spune că la 24 de ore după ce fetița a fost internată, aceasta a găsit-o plângând și extrem de supărată. Minora de 8 ani a spus mamei sale că asistenta ar fi pălmuit-o pentru că a tușit înspre ea.

”Ieri am venit la fetiță. M-a întâmpinat fetița plângând. Mami m-a bătut. M-i s-a pus granula  în mânuță și am tușit pe o doamnă fără să vreau. Și m-i s-a dat palme. Acum mi-a spus fetița că i-a zis o doamnă că ”îți dau o palmă de îți zboară capul sub pat de la loc. Se poate una ca asta. Toată lumea îmi spune că copilul meu minte. Copilul meu nu minte. Îl cunosc foarte bine. Nu vorbeșțe prostii”, a mai spus aceasta.

Vrea să dea în judecată asistenta

Miruț Lavinia este decisă acum să obțină dreptate în justiție pentru fetița ei și va intenta proces împotriva asistentei pe care o bănuiește că i-a lovit copilul.

”Mai departe vreau să ajung cu persoana respectivă care mi-a lovit fetița în tribunal. În tribunal vreau să ajung cu persoana respectivă care mi-a lovit fetița”, a mai spus mama fetiței.

Anchetă în spital

Pentru că un etaj al spitalului este în renovare copiii stau și câte doi în paturi din cauza lipsei de locuri. Managerul spitalului  spune că mama a avut permament o stare de nervozitate, încă de când s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie. Dacă va fi găsită vinovată asistenta ar putea chiar să își piardă și locul de muncă.

”Nu vă pot confirma sau infirma dacă fetiţa a primit sau nu o palmă. Noi am demarat această cercetare administrativă şi vom vedea ce spune şi asistenta de salon care atunci a recoltat copilului sânge. Personalul medical afirmă că este firesc să nu te uiţi atunci când îţi pune branula şi să nu tuşeşti în faţă asistentei. Probabil că a fost o atitudine mai dură din partea asistentei. Nu vă pot confirma. Nu ştiu. (..) Nu încurajăm asemenea atitudini din partea personalului medical. Chiar atragem atenția permanent. Dacă se confirmă că este adevărat vom lua măsuri până la desfacerea conctractului de muncă”, a spus Alexandru Mihut – managerul Spitalului de Pediatrie.

O plângere în acest caz a fost depusă şi la Poliţia Municipiului Sibiu. ”La sediul IPJ Sibiu, mama celor doi minori a depus o reclamație. În prezent aspectele sesizate de aceasta sunt verificate de către polițiștii Poliției Municipiului Sibiu. Femeia a reclamat faptul că fdiica sa minoră în timp ce era internată la un Spital de Pediatrie din Sibiu a fost lovită de o asistentă”, a explicat Luciana Balteș, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

YouTube video

Cei de la Spitalul de Pediatrie spun că lipsa de personal face ca în unitatea medicală să existe mai tot timpul probleme și aglomerație. Aproximativ 50 de posturi de asistente medicale sunt vacante la această oră la Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu