Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu prezintă miercuri, 13 martie, ora 19:00, spectacolul „Călătoriile lui Gulliver“. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Piese Plăcute și Neplăcute din Polonia.

Actorii sibieni vor prezenta acest spectacol pe scena Teatrului Powszechny din Łódź, orașul gazdă al Festivalului Internațional de Piese Plăcute și Neplăcute. Prețul unui bilet la spectacol este de 40 sau 30 de zloți, în funcție de categoria locului (aproximativ 40, respectiv 30 de lei).

„Călătoriile lui Gulliver“ a avut premiera pe 26 mai 2012, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Nominalizat la categoriile cea mai bună scenografie, cea mai bună regie și cel mai bun spectacol la Gala Premiilor UNITER din acest an, producția Teatrului Național din Sibiu este un proiect cultural demarat în parteneriat cu Festivalul Internațional de la Edinburgh și finanțat cu sprijin de la Administrația Fondului Cultural Național. Seria de exerciţii scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete își propune o abordare inedită a romanului lui Swift în care fantezia se împletește cu o aspră satiră politică. Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru „Vocile din Cimitirul Vesel”, producţia lui Silviu Purcărete reunește aspecte sociale și culturale ale lumii din jurul nostru.

Acesta este cel de-al optulea spectacol montat de Silviu Purcărete pe scena Teatrului Naţional din Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu