Nationala de rugby a Romaniei intalneste, sambata dupa-amiaza, de la ora 16,00, la Bruxelles, echipa Belgiei, in Cupa Europeana a Natiunilor (CEN) 2013, ”Stejarii” vizand a patra victorie consecutiva in aceasta competitie.

Romania a castigat toate cele trei meciuri disputate pana acum in actuala campanie a Cupei Europene a Natiunilor, reusind sa invinga Portugalia (19-13), Rusia (29-14) si Spania (25-15).

Chiar daca vor avea in fata o echipa nou promovata in primul esalon al CEN, staff-ul tehnic al ”Stejarilor” abordeaza meciul cu toata seriozitatea deoarece ”Diavolii negri”, cum mai sunt cunoscuti belgienii, au avut o prestatie foarte buna in meciul cu Georgia cand, desi au pierdut cu 13-17, la pauza au condus cu 13-3, si au remizat cu Spania, scor 21-21. De asemenea, in meciul cu Portugalia, belgienii au facut o figura frumoasa, au condus la pauza cu 9-8, insa au pierdut in final cu 12-18.

Rezultatele ”diavolilor negri” pot fi explicate prin faptul ca formeaza o echipa care se bazeaza mult pe atac, joaca dezinvolt, avand in componenta jucatori care evolueaza in Franta sau Australia: Julien Massimi (Saint-Etienne), Raphael Olive (Perigueux), Thomas De Molder (Lyon), Julien Berger (La Rochelle), Charlie Fourneau (Harlequins Melbourne) sau Alexis Cuffolo (Carcassonne).

In clasamentul IRB, Romania ocupa locul 18 iar Belgia locul 23.

…read more
Citește mai departe: sportrugby: ”stejarii” intalnesc sambata belgia  rugby: ”stejarii” intalnesc sambata belgia

Ultima oră

Comentariul meu