Clinca de Stomatologie, situată lângă Policlinica veche, a intrat şi ea într-un proces amplu de renovare şi modernizare. Lucrările au început în urmă cu două săptămâni şi urmează a fi finalizate la data de 1 iunie.

Banii necesari pentru lucrările de renovare, adică aproximativ 150.000 de lei, vin din fondurile Consiliului Judeţean. Cu această sumă se demolează pereţi şi se recompartimentează, se plachează cu faianţă şi gresie şi se construiesc grupuri sanitare, se va tencui şi zugrăvi, se montează uşi şi ferestre de termopan, se instalează tavane false. De asemenea, se schimbă toată instalaţia de apă şi canalizare.

La finalul lucrărilor vor exista 12 cabinete stomatologice cu 36 de scaune.

Etajele I şi II ale Clinicii de Stomatologie au fost date în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 5 ani, Facultăţii de Medicină, de către Consiliul Judeţean. În urma acestui parteneriat, Facultatea se obligă să doteze cabinetele cu aparatură modernă, care ajunge la suma de 200.000 de euro fără TVA. De aparatura ce va fi adusă aici vor beneficia categoriile sociale defavorizate: persoane din cadrul unităţilor de asistenţă medico-socială, din centre de îngrijire şi asistenţă pentru vârstnici, persoanele cu dizabilităţi şi cele cu venituri reduse şi neasiguraţi.

Tratamentul dentar al acestora va fi asigurat în cadrul orelor de practică ale studenţilor la medicină dentară, alături de profesorii acestora.

Ultima oră

Comentariul meu