Aproximativ 40 de membrii ai sindicatului Lucrătorilor Poştali, filiala Sibiu, au pichetat astăzi sediul prefecturii sibiene încă de la primele ore ale dimineții. Protestul a avut loc între orele 7.30 și 8.30, iar la finalul acestuia protestatarii au înmânat prefectului de Sibiu o notă oficială din partea lor.

Oamenii se tem extrem de tare că vor rămâne fără slujbe datorită măsurilor prin care conducerea Poștei Române dorește disponibilizarea a aproximativ 3.000 de poștași din toată țara.

”Protestăm pentru nesiguranța locului de muncă din cauza contractelor păguboase care s-au făcut în ultimul timp. Cred că totuși din cauza politicului se întâmplă chestia asta. Mă tem foarte tare pentru locul meu de muncă. Normal! După 23 de ani de poștă, ca acum nu a fost niciodată. N-i s-a trimis că se dau afară 1.800 de oameni și după o săptămână vine hârtie în care spun că ei nu au spus așa ceva. Deci nu se poate cu nesiguranța asta. Vă dați seama că nici nu mai dorm noaptea”, a spus unul dintre protestatari.

”Protestăm pentru nesiguranța zilei de mâine pentru că nu știm ce ne așteaptă. Nu vine nimeni să ne spună. Deci chiar nu știm. Noi nu am cerut mai mult din cât avem. Dacă nu ne spune absolut nimeni nimic.. Nu avem cu cine negocia. Pentru că ei nu stau de vorbă decât prin hârtii. Și hârtiile sunt făcute de nu înțelegi nimic ce spun. E clar că mă tem. După atâția ani, unde să te duci la 45 – 50 de ani. Cine te mai angajează.. Că nu ai unde să te duci. Noi atât am cerut. Să conducă mai bine și să fie alt management ca să putem avea de lucru!”, a mai spus un alt protestant.

Sindicaliștii au protestat și împotriva deciziei conducerii Poștei Române de a desfiițna peste 1.300 de ghişee poştale din mediul rural.

”Acum actuala conducere dorește să scoată din impas compania pe spatele celor mai mulți. Mai exact ne cheamă la negocieri în sensul de a fi de accord să se taie o serie întreagă de drepturi obținute dea lungul anilor prin contractul colectiv de muncă. Ca strategie unică au închiderea de unități poștale și oficii poștale. În toată țara.. Refuză să ne mai pună la dispoziție până nu finalizează lucrările. Adică vor să ne pună în fața faptului împlinit”, a  mai spus Re­mus Helju, preşedintele Fi­lia­lei Sibiu a Sindicatului Lu­crătorilor Poştali

Poștașii de la Sibiu au ales să înceapă mai devreme decât în alte localități din țară, pichetarea prefecturii pentru ca angajații care au participat, să ajungă în timp util la lucru și astfel să nu perecliteze activitatea oficiilor poștale, acolo unde s-au întors cu toții la lucru cu începere de la ora 9.00.

 

Ultima oră

Comentariul meu