Şi iată că inevitabilul s-a produs: a avut loc prima dispută într-o şedinţă de Consiliu Judeţean. Miza a fost una foarte importantă, şi anume drepturile pacienţilor sibieni şi declaraţiile lui Ioan Cindrea privind demiterile din sistemul sanitar dacă pacienţii vor mai fi trimişi să îşi cumpere cele necesare în timp ce sunt internaţi. Totul a prins până la urmă şi iz politic.

„Sunteţi în veşnică campanie electorală!”

Declaraţiile preşedintelui CJ Ioan Cindrea cum că a plătit o mare parte din datoriile Spitalului Judeţean, iar la acest moment pacienţii nu mai sunt trimişi să îşi cumpere necesarul medical, iar dacă acest lucru se întâmplă vor fi demişi şefii secţiilor respective şi directorul spitalului, au iscat nemulţumiri. Consilierul Judeţean din partea FDGR Paul Jurgen Porr, şef de secţie la Mediacală I, dar şi şeful Comisiei de Administraţie a spitalului, a ţinut să îl contrazică pe Cindrea. „Afirmaţia dumneavoastră este departe de adevăr, mai ales în condiţiile în care Casa de Asigurări a anunţat că se vor primi cu 40% mai puţini bani faţă de luna trecută. Dacă în altă parte chirurgii ar opera cu instrumentele cu care operează chirurgii sibieni, s-ar închide spitalul, lenjeria de pat e din secolul trecut, iar câmpurile sterile sunt cârpe sterile. Spuneţi să vină pacienţii care sunt trimişi să cumpere ceva, păi îi trimitem noi, şi vă spun eu, o să fie ciorchine aici, nu o să mai puteţi intra”, s-a revoltat consilierul judeţean.

Mai mult, acesta l-a acuzat pe Ioan Cindrea că prin afirmaţiile pe care le face este într-o continuă campanie electorală. „Campania s-a încheiat demult, iar dumneavostră continuaţi să vă faceţi campanie”, a spus Porr.

Cindrea s-a inflamat şi a acuzat fosta conducere a CJ

Evident, preşedintele Ioan Cindrea a luat foc la auzul acuzelor aduse de colegul său, care pe deasupra mai este şi şef de secţie. „În calitate de medic, de şef de secţie, de consilier judeţean, ar trebui să fim de aceeaşi parte a baricadei. Atitudinea dumneavostră de azi demonstrează că dumneavoastră sunteţi în campanie electorală. Haideţi să nu facem deliciul presei, care va relata această dispută”, a spus Ioan Cindrea.

Actualul preşedinte a acuzat fosta conducere a Consiliului Judeţean de starea financiară a Spitalului Judeţean. „Eu am moştenit problemele de la fosta conducere a Consiliului, de la colegul dumneavostară din dreapta(nr. Martin Bottesch, fostul preşedinte al CJ), de la fostul director al spitalului. Trebuia doar să existe bunăvoinţă ca să se rezolve problemele. Iar dumneavostră dacă aveţi probleme ar trebui să le expuneţi la întâlnirile cu mine, nu v-am auzit niciodată să veniţi cu vreo propunere, o interpelare. Eu nu vreau decât să vă redau dumneavostră demnitatea de medici”, a spus Ioan Cindrea, vizibil iritat.

Cotârlă a fugit din sală

Ioan Cindrea l-a „invitat” pe consilierul Porr la demisie. „Dacă este nevoie suplimentăm fondurile din cele de rezervă ale Consiliului Judeţean. Iar dacă dumneavostră nu le ştiti administra puteţi oricând să vă daţi demisia”, a replicat Ioan Cindrea.

Directorul Spitalului Judeţean, de la care se aşteaptă rezolvarea problemelor spitalului, a fost vădit pus în încurcătură de conflictul din şedinţa CJ. Nici nu s-a declarat bine închisă şedinţa, că Liviu Cotârlă a zbughit-o pe uşă. Cerinţa jurnaliştilor pentru un punct de vedere al său se pare că l-a speriat pe directorul spitalului care a lăsat în urma lui…doar o dâră de praf.

Ultima oră

Comentariul meu