Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în perioada 1 – 3 martie spectacolul „Cineva mă așteaptă…” în turneu la Teatrul de Repertoriu KAZE din Tokio.

„Cineva mă așteaptă…“ este primul proiect one man show al actorului Tomohiko Kogi. Spectacolul este o adaptare după textul omonim al scriitorului nipon Seiko Ito, câștigător al Premiului Yukio Mishima pentru literatură din 1988. Prezentat în japoneză, cu supratitrare în limba română, spectacolul de pe scena teatrului sibian este o analiză asupra naturii umane și preia teme importante ca religia, libertatea de alegere, timpul și izolarea omului modern.

Fondat în 1987, KAZE și-a stabilit propriul spaţiu de joc în 1999 și se remarcă ca una dintre puţinele companii de teatru din Japonia care au adoptat sistemul de repertoriu. Compania japoneză este bine cunoscută pentru co-producţiile și schimburile de proiecte multinaţionale cu artiști din Franţa, România, Polonia, Germania și Republica Moldova. Compania KAZE a susţinut, de asemenea, două reprezentaţii la noi în ţară, în 2008 („The Story of Panda“ după Matei Vișniec, în regia lui Fuminari Nagumo) și 2009 („The Beggar“ după Bertolt Brecht, în regia lui Yoshinari Asano), în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu