Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a semnat astăzi, 21 februarie, un nou contract de colaborare cu Continental Automotive Systems Sibiu, contract ce prevede ca, în următorii trei ani, subsidiara din Sibiu a corporației germane să investească  150.000 de euro în echipamente tehnice și laboratoare destinate lucrărilor practice ale studenților Facultății de Inginerie.

În prezența reprezentanților Continental Automotive Systems Sibiu și a cadrelor didactice și a conducerii Facultății de Inginerie, Oswald Kolb- director general al Continental Sibiu și prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea- rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu- au semnat un acord care vine în continuarea unei colaborări fructuoase de zece ani între cele două entități. Ambii și-au exprimat dorința ca acest parteneriat să se dezvolte la fel de productiv și în următorii 10 ani.

De aproape șase ani, Continental Automotive Systems este unul dintre principalii parteneri ai ULBS, investind și acum 17.500 de euro în renovarea și echiparea unui laborator în Facultatea de Inginerie, a cărui inaugurare a coincis cu semnarea contractului.

Expresia de pe buzele tuturor participanților la eveniment a fost “win-win partnership”, Universitatea “Lucian Blaga” exprimându-și recunoștința pentru sprijinul constant al companiei, iar Continental Automotive Systems recunoscând că a găsit în ULBS bazinul de talente de care avea nevoie pentru dezvoltarea corporației.

“În laboratoarele Continental studenții vor avea posibilitatea să lucreze cu echipamente de ultimă oră și să intre în contact cu cele mai noi tehnologii din industria automotive”- Oswald Kolb, Director General Continental Automotive Systems Sibiu

“Dorința și responsabilitatea Universității “Lucian Blaga” din Sibiu este să pregătească absolvenți cât mai bine instruiți în domeniile de activitate alese, iar acest obiectiv nu poate fi atins decât prin sprijinul constant al partenerilor din mediul de afaceri. Continental Sibiu joacă un rol important în pregătirea și integrarea profesională a studenților și absolvenților Facultății de Inginerie”- prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, Rector Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu