Vremea produce pagube la Sibiu. Cel mai mare bazin acoperit de înot din Ardeal a  rămas fără acoperiș, după ce vântul care a suflat cu putere, l-a spulberat pur și simplu. Acoperișul a căzut în parcarea din fața complexului de înot și din fericire nimeni nu a  fost rănit.

Acoperișul reparat cu 500.000 de lei în urmă cu aproape doi ani a fost spulberat în câteva secunde de vânt. Învelitoarea de tablă s-a desprins pur și simplu și a ajuns în parcarea unde nu era nicio mașină staționată. Când au ieșit afară să vadă ce s-a întâmplat, cei de la Bazinul Olimpia s-au îngrozit.

”Pur și simplu a bătut vântul. Portanța a ridicat acoperișul și ne-am trezit cu el aici în față. Este reparat de aproximativ un an și jumătate. Probabil că da, mai are garanție. Luni dimineață o să luăm legătura cu constructorul și în măsura în care vom lua legătura cu el, o să vedem”, a explicat Udrea Adrian, responsabil bazin de înot Olimpia. [nggallery id=980]

Imediat la fața locului au fost chemate mai multe echipaje de pompieri, care au securizat zona și au intervenit pentru îndepărtarea unei alte bucăți de acoperiș, care era parțial desprinsă și amenința să fie și ea luată pe sus de vânt.

”Deci am fost solicitați să intervenim pentru a îndepărta elemente de acoperis de pe bazinul de înot Olimpia, acoperiș afectat de rafalele de vânt. Suprafața afectată o aproximăm la 60 de metri pătrați. Este dificilă intervenția pentru că intervenim la înălțime și nu prea avem posibilități de ancorare și rulare pentru că acționăm pe vânt puternic și nu avem susținere. Există pericolul să mai pice bucăți. De aceea căutăm să găsim o soluție pentru ca elementele care stau să fie luate de vânt, să le îndepărtăm”, a explicat Salomiu Valentin – ISU Sibiu.

 

Trecători speriați

Cei care au zilnic drum prin această zonă au rămas uimiți de peisajul de care au avut parte. Oamenii spun că acum se tem să mai treacă prin zonă sau să își parcheze mașinile din cauza incidentului de azi.

”Să vă spun o chestie. Deci cum se văd cuiele puse. Au fost puse de mântuială domne. Și din cauza asta s-a întâmplat chestia asta. Deci nu sunt făcute cu un proiect bine stabilit. Le-au făcut, și-au luat banii și la revedere. Mă sperie extraordinar. Mult, mult, mult..! Pe cuvânt de onoare! Mult de tot!”, a mărturisit un sibian care trecea prin zonă. Pentru că există pericolul să mai fie smulse și alte bucăți de acoperiș, cei de la ISU Sibiu au luat decizia ca toate mașinile din zonă să fie evacuate, iar zona a  fost închisă circulației pietonilor.

 

Ultima oră

Comentariul meu