Articolul postat joi, 21 februarie, de către reporterii Ora de Sibiu, cu tineri care dansează printre morminte un dans ce se înscrie într-o pandemie mondială, respectiv în curentul Harlem Shake, a stârnit reacţii şi din partea celor care au făcut acest filmuleţ.

Curentul Harlem Shake este adoptat sub forme din ce în ce mai ieșite din comun de către români. Unele versiuni depășesc însă cu mult limita normalului și a decenței. Dansuri lascive și sexul mimat sunt principalele subiecte redate în filmările efectuate și postate pe internet. Un grup de tineri din Sibiu au realizat un astfel de film video într-un cimitir din județul Sibiu, pe care Ora de Sibiu l-a relatat într-un amplu articol.

După ce au retras de pe internet acest filmuleţ şi au cerut printr-un mesaj să fie retrasă si fotografia captată de pe youtube, cei de la Artgotica au decis să vorbească despre ideea pe care au pus-o în practică.

Reamintim că aceştia au filmat o versiune de Harlem Shake într-un cimitir. În imagini se vede clar cum tinerilor nu le pasă de mormintele oamenilor și dansează pur și simplu pe acestea în timp ce fac tot felul de semne cu tentă sexuală. Aceștia susțin însă contrariul și spun că nu ar fi călcat pe morminte și au făcut totul pentru a îl promova pe Dracula şi îşi cer scuze celor care se simt jigniţi de filmarea efectuată într-un cimitir din judeţul Sibiu.

„Ideea în general după cum se știe e o revigorare au unei melodii din anii 80. E o pandemie mondială. Ideea a fost că am încercat să promovăm puțin Dracula pt că asta a fost ideea. Faptul nefericit este că a trebuit să îl facem în cimitir pentru că nu avem decorurile necesare. Nu am vrut să  ofensăm pe nimeni. Nu avem vreo legătură cu religia sau cu alte chestii de genul. Pur și simplu aveam nevoie de un decor ca să se înțeleagă ideea Dracula. N-i s-a părut o cheste foarte comică ca și Dracula să reînvine să participe la această pandemie mondială. Din păcate se pare că se înțelege cu totul altceva. Ne cerem scuze dacă am ofensat pe cineva. Nu asta e ideea clipului. De asta l-am și sters de pe internet pentru că se pare că nu s-a înțeles ideea și de aceea nu suntem nici destul de deschisi pentru așa ceva” a explicat Radu Ignat – lider trupa Artgotica.

CITEȘTE SI: VIDEO SFIDĂTOR! Harlem Shake la Sibiu: Dansul în care tinerii mimează că fac sex în şcoli şi printre morminte

Coleg exemplar

Colegii de birou ai celui care a avut ideea de a face un astfel de filmuleț printre morminte au fost surpinși când au văzut imaginile filmate. Aceștia vorbesc însă la superlativ despre Radu Ignat.

YouTube video

„Profesional din punctul meu de vedere este un om foarte, foarte serios. Nu am avut niciun fel de problemă cu el din punct de vedere profesional. Își face datoria și este prezent în orele de servici. Nu vreau să comentez ceea ce face el în afara orelor serviciului. Nu mă simt îndreptățită să fac asta. Nu vreau să îmi expun o părere. Este strict problema dânsului ceea ce face și ceea ce desfășoară în afara orelor de serviciu. Atâta timp cât nu îi afectează meseria, din punctul meu de vedere poate să facă ceea ce consideră. Nu prea îmi dau seama ce se întâmplă acolo și unde se întâmplă, dar acum fiecare dreptul să facă ce consideră. Nu vreau să comentez nici pozitiv nici negativ”, a spus Ioana Tomescu – director adjunct Direcția Tineret și Sport Sibiu.

Vezi mai jos filmuleţul care a scandalizat foarte multă lume la Sibiu

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii