Harlem Shake, un nou stil de dans, a devenit viral pe Youtube, apoi pe tot internetul. Este stilul de dans aparent necontrolat, care mimează scene de sex, ce pare a fi noul Gangnam Style. Harlem Shake se dansează şi la Sibiu, în săli de clasă, în Cimitirul municipal sau pe terenuri de fotbal.

DJ-ul si producatorul american Baauer este responsabil pentru intreaga nebunie, dar nici macar el nu se astepta la asa ceva cand a lansat piesa in luna mai 2012. A ajuns cunoscuta datorita videoclipurilor cu oameni dansand, care mai de care mai ciudat sau mai funky, devenind un viral.

In original, Harlem Shake a fost un stil de dans aparut in anii 80, cunoscut la acea vreme drept albee, de la numele celui care l-a inventat. Miscarile semanau cu cele ale unui om beat, dar actualul stil de dans nu are prea multe in comun cu cel popularizat inclusiv de Diddy si G. Dep in 2001 odata cu clipul pentru Let’s Get In.

Pentru cei care se intreaba, Baauer a folosit samples din Plastic Little, piesa Miller Time, iar “con los terroristas” este un sample dintr-un acapella aflat pe trackul Con Alegria produs de Gregor Salto, DJ Solo si DJ Gregory.

Elevii sibieni danseaza Harlem Shake in salile de clasa. Dovada, un videoclip postat chiar ieri.

YouTube video

YouTube video

Camerele tinerilor din Sibiu servesc si ele drept scene pentru Harlem Shake.

YouTube video

YouTube video

Chiar daca sunt in loc public si pot fi vazuti de oricine, Harlem Shake-erii nu se sfiesc si danseaza chiar pe un teren de fotbal din Sibiu.

Un videoclip de peste un minut, mai lung decat celelalte, a fost filmat intr-o noapte, chiar in Cimitirul Municipal din Sibiu.

HARLEM SHAKE a devenit, însă, un adevărat fenomen abia după ce pe YouTube a apărut un clip în care armata norvegiană dansează HARLEM SHAKE. Clipul, încărcat pe 10 februarie 2013, a fost urmărit de 17,3 milioane de ori în doar o săptămână.

YouTube video

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Sunt studenta la Jurnalistica, si mi-e rusine cat de incuiati sunt unii “reporteri”. Este un fenomen umoristic, nu este deloc o prostie, iar cine nu gusta umorul asta negru, clar nu are ce comenta. Despre un subiect discuta doar cei ce-l cunosc, si nu amatorii.

  2. Mai terminati! Nu mimeaza nimeni nimic, au imitat pur si simplu clipurile de pe net. Cat despre cimitir, sunt sigura ca ideea era sa fie zombie intre morminte.. Nu intelegeti nimic, asadar nu acuzati pentru nimic. E o moda pe net, va trece la fel de usor cum a inceput, in cateva zile