Ștrangulat cu centura de siguranță. Așa a murit taximetristul de 63 de ani din orașul Cisnădie, care a fost găsit mort sâmbăta trecută în portbagajul mașinii pe care lucra. Procurorii spun că varianta jafului este puțin probabilă, pentru că asupra taximetristului s-au găsit toate bunurile, mai puțin telefonul mobil.

Procurorii sibieni au stabilit că bărbatul a plecat în cursă în noaptea de joi spre vineri, iar cadavrul acestuia a fost descoperit abia după o zi, în portbagajul mașinii pe care lucra, pe un câmp din apropiere de limita dintre Sibiu și Brașov. Există înregistrări video din benzinăriile de pe traseul urmat de taximetrist, iar acestea sunt cercetate atent de polițiști pentru a fii identificați cei doi bărbați și femeia pe care bărbatul ia luat în cursă pentru a îi duce la Făgăraș.

”A fost găsit mort în portbagaj. Moartea a survenit ca urmare a ștrangulării cu o parte din centura de siguranță de la autoturism. Era decupată o parte din centura de siguranță de la autoturism. Alte leziuni nu au fost găsite. Cel puțin din primele constatări. Nu avem încă raportul de autopsie dar sunt niște concluzii provizorii”, a explicat luni Adriana Sandru – prim procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Avea toți banii la el. I-au furat mobilul

Chiar dacă iau în calcul și varianta unui jaf, procurorii sunt șceptici că acesta ar fi fost mobilul crimei și asta deoarece asupra taximetristului au fost găsiți toți banii dar și obiectele de valoare. S-a stabilit de asemenea că presupușii criminali au plecat pe jos după ce au abandonat mașina pe un câmp din satul brașovean Gura Văii.

”Asupra lui era o anumită sumă de bani. Nu aș putea să vă precizez.. Dar nu neapărat asupra lui ci în mașină și obiectele din aur. Avea niște obiecte din aur din câte am înțeles. Un ghiul și o brățară care nu erau dispărute. De pe câmp bănuiesc că pasagerii au plecat pe jos. Am înțelesc că atunci când s-a găsit mașina s-a împotmolit. Era noroi. De aceea nu și-a continuat drumul. Deci bănuiesc că au plecat pe jos chiar din locul respectiv. Ulterior, din ce localitate, de unde au plecat, încă nu avem indicii”, a mai spus luni Adriana Sandru – prim procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Probe ridicate din taxiul unde a avut loc crima

Un aspect deosebit de important este și că în mașină s-au găsit mai multe probe care acum sunt cercetate și ar putea duce la  prinderea criminalilor sau cel puțin la identificarea clienților pe care taximetristul i-a luat în noaptea de 14 spre 15 februarie. Conflictul spontant este și el serios luat în calcul de procurorii sibieni.

YouTube video

”Probe din autoturism s-au ridicat urme papilare. Nu au fost încă identificate. Și de asemenea din datele de la poliție s-au ridicat toate înregistrările care au fost în zonă. Așa ne spune raportul medico legal. Că a fost strangulat cu centura de siguranță. Nu au fost găsite alte urme de violență și cauza morții aceasta este prin ștrangulare”, a mai spus luni Adriana Sandru – prim procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Posibil conflict spontan. Se verifică probele video

”Se merge pe pista că putea să survină din orice un conflict spontan. Din orice cauză. Deci mergem pe toate pistele. Eu am certitudinea de la poliție că s-au ridicat probe video și că vor fi cercetate”, a mai spus luni Adriana Sandru – prim procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cei care l-au ucis pe taximetristul sibian  riscă să primească închisoare de la 15 la 20 de ani.

Ultima oră

Comentariul meu