Atmosferă specială la oranjeria de la fosta Reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal din Avrig. Zeci de localnici și turiști au participat la  primul carnaval din acest an. Pentru câteva ore bune, prinţi şi prinţese, baroni şi baronese, servitori şi cameriste, precum şi alte personaje venite din vremurile de demult s-au întors în timp la această petrecere specială.

Sălile Oranjeriei singurului complex baroc din întreaga ţară, au fost din nou animate ca în urmă cu câteva sute de ani la „Carnavalul Iernii”. Evenimentul monden al acestui început de an în fosta reședință a lui Brukenthal, a avut obligatorie ca ținută o costumație ca de  carnaval. Participanții au fost la înălțime cu costumele lor.

„Sunt Carol I și cu șoricioaica de la castel. E marfă. E foarte frumos. Mâncare, băutură.. Așteptăm să vină mai mulți invitați. Nota 10 pentru organizare. Foarte frumos. Comanda mea este. Să se distreze la maxim toată lumea”, spune unul dintre participanţi la eveniment.

De la petrecere nu putea lipsi Baronul Brukenthal, iar alături de acesta au ținut să fie prezenți și turiști veniți din Cluj și București. Toată lumea s-a distrat pe cinste la carnavalul ținut la Avrig. Un șeic arab a venit și el să se distreze la curtea baronului.[nggallery id=979]

„Am venit special! Da! Ne simțim foarte bine. E un loc foarte fain. Cazare foarte plăcută. Mâncare foarte bună. E foarte interesant. Am venit special pentru asta. Am văzut la știri asta și am decis să încercăm. E chiar foarte frumos”, a povestit un tânăr din Cluj, venit la Avrig cu prietena lui.

Eveniment anual

Organizatorii evenimentului spun că acest carnaval are ca scop atragerea de câţi mai mulţi turişti în Avrig şi în zona de turism a oraşului, iar acest tip de petrecere va deveni pe viitor unul tradiţional.

Cum bine știți Palatul Brukenthal, mulți ani nu a fost valorificat sau nu a oferit un program cultural și de evenimente pentru oamenii care vin în vizită la Avrig. Avrigul deține foarte multe pensiuni pe valea Avrigului toți care vin să se bucure de peisaje și natură pot să aibă o petrecere și aici la carnavalul iernii. Noi încercăm să atragem cât mai multe idei noi pentru a diversifica oferta culturală a orașului”, a explicat Arnold Klingeis – primar Avrig

YouTube video

Petrecerea s-a terminat târziu în noapte, dar nu înainte ca organizatorii să premieze cea mai frumoasă mască precum și cel mai frumos costum al carnavalului.

VIDEO: NOISE MEDIA

Ultima oră

Comentariul meu