Jandarmii din Mediaş au făcut luna trecută controale pentru prevenirea furtului de curent electric. Deşi se ştiau vizaţi, unii dintre cei care încălcau legea în acest fel nu au luat nicio măsură să intre în legalitate, aşa că la controalele de ieri au căzut în plasa jandarmilor şi a angajaţilor SC Electrica SA.

Aceştia au controlat 15 locuinţe din localităţile Brateiu şi Târnava. Patru dintre casele controlate erau branşate ilegal la sursa de energie electrică. Pe numele celor care şi-au legat ilegal locuinţa la sursa de electricitate au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt de energie electrică şi folosirea instalaţiei clandestine în scopul racordării directe la reţea în vederea ocolirii echipamentelor de măsurare. Cele patru dosareu fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş pentru continuarea cercetărilor.

Ce este mai grav însă este faptul că cei care au fost în control au constatat că în majoritatea locuinţelor verificate au fost identificate nereguli în structura tehnică şi de integritate a instalaţiilor de contorizare şi măsurare a consumurilor. Mijloacele rudimentare de branşare suportă consumatori mari – aparate electrice de uz casnic şi dispozitive cu consum ridicat (pompă de apă, generator-transformator, etc), astfel că sunt suprasolicitate, şi în orice moment pot declanşa un incendiu.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu