Aflată de câţiva ani în paragină, cabana lui Andrei Oţetea de la Sibiel va fi reabilitată şi redată scopului cu care a fost donată Bibliotecii ASTRA.

Academicianul Andrei Oţetea a donat cabana sa de la Sibiel Bibliotecii ASTRA în anul 1980. Acesta şi-a dorit ca aici, tinerii artişti ai judeţului Sibiu să lucreze, să se afle într-un ambient care să îi inspire în muca lor. De când a fost donată însă, niciun artist nu a lucart aici, iar clădirea este acum în paragină. „Cabana va fi reabilitată şi îşi va îndeplini scopul pentru care a fost donată. Aici se va face o casă de odihnă şi creaţie pentru artiştii sibieni, se vor organiza tabere de creaţie, încă de anul viitor. În programul cultural al judeţului, artiştii plastici şi scriitorii sibieni vor avea un loc special destinat realizării de opere artistice fie că vorbim de tablouri, sculpturi sau creaţii literare. Acestea vor fi comandate şi achiziţionate de primării pentru a creşte zestrea culturală a judeţului Sibiu. Spre exemplu, o primărie care doreşte să marcheze faptul că în localitate s-a născut o anumită personalitate prin amplasarea unui bust în localitate poate să comande şi să finanţeze bustul, iar un artist plastic sibian îl va realiza la cabana de la Sibiel”, spune Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Cabana de pe platforma Sibiel are în prezent o capacitate de cazare de 30 de locuri, iar după reabilitare acestora li se vor adăuga încă 8. În urma studiului de fezabilitate în vederea reabilitării acestei cabane s-a stabilit că valoare investiţiei se ridică la 675.000 de lei.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu