Preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, a dat de înţeles că este la curent cu tot ceea ce se discută în Guvern despre regionalizarea României. Ba mai mult, spune Cindrea, are informaţii din interior, pentru că este foarte sigur când afirmă că „Ceea ce se vehiculează în presă despre regionalizare, în Guvern nici măcar nu s-a luat în discuţie. De exemplu, problema capitalelor de regiune. S-au vehiculat tot felul de capitale, ba la Mureş, ba la Alba, iar la Bucureşti încă nici nu s-a atins problema asta, nu există încă nicio propunere, aşa că toate zvonurile astea sunt fără sens”.

Cindrea mai spune că vor fi instituţii regionale în toate reşedinţele de judeţ, deci, mai multe capitale, pe diferite domenii. „Eu cred că Sibiul are infrastructura necesară pentru a fi capitală de regiune, în orice domeniu. Pot să vă spun că şi poziţia ne avantajează. Nu o să fie preferate capitale la extremităţile regiunii, pentru că va fi greu de ajuns la ele”, spune Ioan Cindrea.

Preşedintele Consiliului Judeţean nu este interesat de o posibilă funcţie regională. „Am candidat pentru preşedintele Consiliului Judeţean, şi aici voi rămâne. Nu sunt interesat de nicio altă funcţie”, afirmă Cindrea.

Cât despre declaraţia primarului Klaus Johannis despre faptul că ar putea lua în considerare o funcţie regională dacă Sibiul va fi capitală de regiune, Ioan Cindrea spune că „E decizia lui să candideze la orice funcţie vrea”.

 

Ultima oră

Comentariul meu