Secția Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu prezintă spectacolul „Jurnalul unui nebun / Tegebuch eines Wahnsinnigen“ la Salzburg, în Austria.

Odeion Kulturforum Salzburg reuneşte în acest an şapte producţii de teatru şi dans sub umbrela unui festival ce are loc pe parcursul a trei luni de zile. Evenimentul din acest an se desfăşoară sub genericul graniţe (borderlines) și propune o dezbatere asupra limitelor ce marchează existenţa umană. Invitat special al ediţiei din acest an, Secţia Germană a Teatrului Naţional din Sibiu va prezenta vineri, 15 februarie, ora 19:30, spectacolul „Jurnalul unui nebun / Tegebuch eines Wahnsinnigen“ după N. V. Gogol, în regia lui Daniel Plier.

În „Jurnalul unui nebun“, actorul Wolfgang Kandler reuşeşte performanţa unui one-man show realizat ca un tur de forţă. Actorul austriac joacă scene monologate în care tensiunea creşte de la un episod la altul, reuşind să pună în registru o gamă largă de emoţii ce trec de la deznădejde şi furie la speranţă şi dragoste. Adaptarea scenariului şi regia spectacolului sunt realizate de Daniel Plier, actor al Secţiei Germane. Muzica din spectacol se constituie ca un fundal ambiental care punctează, alături de proiecţiile video, caracterul frenetic al poveştii ce aduce în faţa publicului ideea unei existenţe zguduitoare în contextul golului creat între ceea ce suntem şi ceea ce dorim să fim.

Producţia Secţiei Germane a avut premiera pe data de 15 martie 2011 şi a mai avut reprezentaţii la München pe data de 20 octombrie 2011, la Esch pe data de 29 aprilie 2012 şi la Salzburg pe datele de 2 și 3 mai 2012.

„Această invitație marchează un parteneriat puternic între Sibiu și Salzburg, pe o perioadă de cinci ani. Ne propunem un schimb de spectacole și de experiență prin care să ne diversificăm publicul. Vom fi la Salzburg și în această toamnă când vom deschide stagiunea teatrală cu spectacolul Împotriva democrației / Gegen die Demokratie în regia lui Alexandru Dabija“, a declarat Anna Neamţu, şefa Secţiei Germane.

Reprezentaţia programată la Salzburg are loc cu sprijinul Forumului Cultural Austriac. Preţul unui bilet la acest eveniment variază între 11 şi 15 euro, în funcţie de categoria locului.

 

Ultima oră

Comentariul meu