Florile cu care Primăria împodobeşte oraşul în fiecare primăvară au devenit mult prea scumpe, chiar dacă sunt „producţie proprie”. Primăria ar cheltui mult mai puţin dacă le-ar cumpăra de pe piaţa liberă. Motivul pentru care serele nu mai sunt rentabile este creşterea preţului gazului.

„Anul trecut am plătit aproximativ 200.000 de lei gazul pentru serele de flori ale Primăriei, în condiţiile în care pe acelaşi lucru în anul 2005 am plătit undeva la 50.000 de lei. Asta înseamnă că florile de pe piaţa liberă sunt mai ieftine decât ceea ce producem noi”, spune primarul Sibiului Klaus Johannis.

Astfel, serele de flori ale Primăriei vor fi transformate în solarii, şi astfel cheltuielile cu încălzirea vor scădea. Trecerea se va face în timp, dar se va începe cu un solar cu o lungime de 50 de metri şi o lăţime de 10 metri. Acesta va avea pereţi dubli în care, cu ajutorul unor pompe, va fi introdus aerul cald. Solarul va fi echipat cu o instalaţie de aerisire şi ventilare pentru partea superioară, această parte putând fi deschisă pe timpul sezonului cald. Pe timpul verii părţile laterale ale construcţiei pot fi de asemenea deschise. Udarea şi împrăştierea îngrăşământului vor fi mai eficiente, urmând să fie folosit un sistem electronic de dozare şi împrăştiere.

Din luna martie, angajaţii Serviciului Parcuri şi Zone Verzi vor începe plantarea în oraş a 15.000 de pansele şi 3.000 de plante perene. În toamnă au fost plantaţi aproximativ 20.000 de bulbi de lalele care vor ieşi şi vor înflori în această primăvară. De asemenea, pe aliniamentele stradale vor fi plantaţi încă 200 de arbori. Sensurile giratorii create la sfârşitul anului trecut vor fi de asemenea amenajate. Pentru realizarea unor aranjamente de flori în spaţiile verzi au fost achiziţionate 50 de vase decorative.

 

Ultima oră

Comentariul meu